Jaakko Sahimaa ja työelämän kipupisteet

Jaakko Sahimaa ja työelämän kipupisteet

Organisaatiopsykologi, yrittäjä ja vaikuttaja Jaakko Sahimaa purkaa työelämän haasteita ja kipupisteitä. Työelämäyritys Baronan kanssa yhteistyössä toteutetut videokokonaisuudet pureutuvat ajankohtaisiin työelämän haasteisiin, kuten jaksamiseen, itsensä kehittämiseen sekä siihen, miten päästä omassa työssään seuraavalle tasolle.

Auktoriteettiharha. Uskotko sinä liikaa arvostamiasi auktoriteetteja? Entä leimaatko ihmisiä tahattomasti eri kategorioihin? Pomon voi aina haastaa.

Juurisyyt. Etsitkö sinä työelämän ongelmatilanteissa syntipukkia ja jätät huomiotta todelliset juurisyyt?

Huijarisyndrooma. Yliarvioitko oman osaamisesi? Näetkö ympärilläsi vain niitä asioita, joita haluat nähdä?

Päätöksentekoväsymys. Milloin sinä teet tärkeimmät päätökset? Nukuitko yön yli vai teitkö päätöksen hetken mielijohteesta?

Lauma-ajattelu. Oletko lauman mukana menevä lammas? Entä osaatko antaa tilaa keskustelulle vai jyräätkö muut mielipiteelläsi?

Priorisointi. Työpöytä tursuaa to do -listoja, kiireelliset pyynnöt kuormittavat ja tuntuu, ettei mihinkään pysty tarttumaan? Priorisointi on taito, jota voi opetella. On olemassa työkalu, joka siivittää parempiin priorisointitaitoihin.

Itsetuntemus. Omien vahvuuksien tunnistaminen on tärkeää työelämästä nauttimiseen, siellä pärjäämiseen ja menestymiseen. Vahvuuksiaan kartoittamalla pystyy myös kehittämään itseään haluamaansa suuntaan. Näin lisäät itsetuntemusta!

Ajanhallinta. Meneekö sinunkin työaikasi kissavideoiden katseluun ja somessa pyörimiseen? Ei enää tämän jälkeen. Kolmen R:n tekniikka auttaa hallitsemaan aikaa ja tekemistäsi paremmin sekä selättämään turhat aikasyöpöt.

Tavoitteet. Tuntuuko toimivien tavoitteiden asettaminen hankalalta? Toimivien tavoitteiden pohtimisen ja asettamisen kautta työn etenemisen seuranta ja työn tulokset nousevat seuraavalle tasolle. Tsekkaa, miten se onnistuu!

Flow. Oletko koskaan uppoutunut töihisi niin antaumuksella, että ajantaju katosi ja työt etenivät kuin siivillä? Tässä niksit siihen, miten pääset omassa työssäsi haluttuun flow-tilaan.

Hyvinvointi. Ihmismieli joustaa paineistetuissa tilanteissa. Mutta jos kokonaiskuorma kasvaa liian suureksi, saattaa kuminauha katketa ja ihmisen hyvinvointi pettää. Ota tästä vinkit talteen ja kasvata resilienssiäsi!

Tilaa Baronan uutiskirjeHaluatko pysyä ajan tasalla työelämän trendeistä ja työnhaun uusimmista tuulista? Hyvä! Tilaa siis Baronan uutiskirje.Tilaa uutiskirje